ΠΡΑΣΙΝΕΣ
Οι πράσινες ελιές Χαλκιδικής είναι παγκοσμίως γνωστές για το μεγάλο μέγεθος του καρπού, τη σφιχτή και πλούσια σάρκα τους. Πλούσιες σε ασβέστιο, σίδηρο και Ω3 λιπαρά, χαρακτηρίζονται απο το βαθύ πράσινο χρωμα τους, απο το λεπτό φρουτώδες άρωμα τους και την ελαφρώς πικρή και πικάντικη γεύση τους.
ΜΑΥΡΕΣ
Η μαύρη ελιά Χαλκιδικής συλλέγεται μια μια με το χέρι αφού πρώτα ωριμάσει πάνω στο δέντρο. Ο καρπός μετά τη φυσική επεξεργασία με θαλασσινό αλάτι αποκτά τη λεπτή φλούδα και τη γλυκιά και φρουτώδη γεύση του.