Το Ellion Gastronomie Extra Virgin Olive Oil προέρχεται από τον ιδιόκτητο ελαιώνα της οικογένειας Βασιλειάδη-Βλαχάβα που βρίσκεται στις πανέμορφες πλαγιές της κοινότητας Βραστάμων της Ορεινής Χαλκιδικής, σε υψόμετρο 450 μέτρων, μ' ένα ιδιαίτερο μεσοκλίμα που ευνοεί την παραγωγή υψηλής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Η προσεγμένη διαχείριση του ελαιώνα καθώς και η σχολαστική συγκομιδή του καρπού και ελαιοποίηση του, σε όλα τα στάδια από το χωράφι μέχρι την εμφιάλωση και φύλαξη του ελαιολάδου, συμπληρώνουν το χάρισμα της φύσης και συμβάλουν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Αυτό όμως που κάνει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ellion Gastronomy μοναδικό, είναι ότι προέρχεται από το φυσικό χυμό, δύο μοναδικών ποικιλιών ελιάς. Της σπάνιας ποικιλίας "γαλανό", που καλλιεργείται στα στενά γεωγραφικά όρια της κοινότητας Βραστάμων-Μεταγγιτσίου, και της ποικιλίας "χονδροελιά Χαλκιδικής". Ισχυρό πλεονέκτημα και των δύο ποικιλιών είναι η περιεκτικότητα υψηλών φαινολικών ουσιών, πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και η διατήρηση των έντονων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου για μεγάλη χρονική περίοδο.
Το Ellion Gastronomy, είναι ένα υψηλής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με έντονo φρουτώδες και πυκνό άρωμα στόματος (flavor) στον ουρανίσκο που θυμίζει αρώματα πράσινου τσαγιού, αγκινάρας, πράσινης ελιάς και πικραμύγδαλου. Η πληθωρική γεύση του, κορυφώνεται από τη ζωηρή παρουσία πικρών και πικάντικων στοιχείων μακράς διάρκειας, που τονίζουν έντονα τη γευστική προσωπικότητα του.
Το Ellion Gastronomy Εxtra Virgin Olive Oil, αξιοποιείται ιδανικά ως ντρέσινγκ σε ζουμερά κόκκινα κρέατα σχάρας ή λιπαρά ψάρια (πχ σολομός, ξιφίας κ.α.), σε καρπάτσιο ή ταρτάρ κρέατος & θαλασσινών, σε σασίμι, σούπες βελουτέ (πχ γλυκοκολοκύθας) ή πουρέδες οσπρίων κλπ. Τολμήστε το ως ντρέσινγκ σε παγωτό καϊμάκι ή φιστίκι και αφήστε το να σας οδηγήσει στη κατάκτηση νέων γευστικών εμπειριών.